Niet durven, toch doen! Naar het boek van Susan Jeffers.

Niet doen, je gaat af, anderen doen het beter!


Jaren heeft het me gekost om mijn hoofd boven het maaiveld uit te durven steken. Altijd maar weer waren er die stemmetjes die zeiden: "Niet doen, ga voor zekerheid, de ander doet het vast beter, je hebt geen papieren." Gelukkig heb ik angsten overwonnen, belangrijke beslissingen genomen en gekomen op de plek waar ik heel graag ben namelijk: thuis bij mezelf! 

 
Mijn naam is Henny Luchies, ik werk met plezier, heb veel levenservaringen opgedaan en daarvan geleerd, ik vind het belangrijk om me als mens te ontwikkelen en toch mijn authenticiteit te behouden. 

Ik heb diverse coachingsopleidingen gedaan, cursussen achter de rug en heb een jarenlange ervaring in het begeleiden en coachen van vrijwilligers in de palliatieve zorg. Ervaringsdeskundig als het gaat om het maken van levenskeuzes. 

Fotograferen doe ik al langer, vooral straatfotografie is leuk om te doen.  Vaak genoeg ontmoet ik vrouwen die cameravrees hebben. Meestal hoor ik: "niet van zo dichtbij hoor, je werkt die vlekjes wel weg toch? Ik weet niet waar ik mijn handen moet laten, ik heb nog nooit een mooie foto van mezelf gehad." Ook ik heb dat allemaal gedacht!

Daarom doe ik wat ik doe: anderen helpen om over die cameravrees heen te komen en foto's te maken waar je trots op kunt zijn! We denken altijd maar te moeten voldoen aan het perfecte plaatje. Onzin, we maken onszelf wat wijs! Bovendien leert de praktijk ons dat we meer bereiken als we onszelf zijn. Dat schept vertrouwen bij de klant en daar help ik je graag bij.

Met mijn werkervaringen in rouw en verlies ben ik in 2019 ook gestart als afscheidsfotograaf. Ieder mens rouwt op zijn of haar eigen manier wanneer er verliezen zijn geleden. Maar het meest bijzondere verlies blijft toch wel het overlijden van een dierbare. Dat heeft gewoon een enorme impact op je eigen leven. En omdat er zoveel gebeurd op de dag van het definitieve afscheid kan het fijn zijn om daar later nog eens op terug te kijken via beeldmateriaal. Foto's van de begrafenis of crematie kunnen behulpzaam zijn in het rouwproces en maken een emotioneel geladen onderwerp bespreekbaar.  

Vraag de vakspecialist om een uitvaartreportage te maken en niet een familielid. Geen irritant geklik van camera's, geen afleidende flitsers en geen onnodig geloop wat storend kan zijn. Ik durf te zeggen dat ik mijn plaats weet als fotograaf bij dergelijke gebeurtenissen en een fijn beeldverslag kan geven op kwaliteitsniveau. Eind 2019 hoop ik het keurmerk afscheidsfotograaf in ontvangst te nemen.

Ook maak ik op verzoek foto's voor bedrijven en organisaties. Vraag gerust naar de mogelijkheden.