Uitvaartreportage


Een overlijden van een familielid, je partner, je kind of van wie ook waarmee je een band hebt opgebouwd tijdens het leven laat vaak diepe sporen na. Een verlies lijden doet pijn, het leven verandert en het rouwen vergt enorm veel energie.

Voor veel mensen is het van waarde om een reportage te laten maken van de uitvaart van een dierbare. Ik noem het bewust uitvaartfotografie omdat nabestaanden tot het allerlaatste moment hun dierbare begeleiden. En alle mooie momenten die daarin voorbij komen leg ik vast om later op terug te kunnen kijken. Ook voor familieleden, kleine kinderen of vrienden, die niet aanwezig kunnen zijn op het afscheid, is het fijn om foto's te zien.  Denk daarbij ook aan mensen in zorginstellingen! Een fotoboek is gebruiksvriendelijker voor de langere duur en wordt in een gesprek er sneller even bij gepakt.De uitvaart wordt samengevat in een kant en klaar fotoboek met 35 tot 50 afbeeldingen op kwaliteit fotopapier. Het boek, met linnen kaft en in een handzaam formaat van 20 x 20 cm, lever ik persoonlijk bij u af.  

Per 1 jan. 2020 zijn de kosten voor een uitvaartreportage incl. het fotoboek € 450

de reportage is inclusief:

 • fotograferen op 2 locaties, denk daarbij aan de bijeenkomst en de begraafplaats of crematorium
 • reiskosten
 • nabewerken van de foto's 
 •  ontwerp van het fotoboek en drukkosten

 •  9 % BTW
 • aflevering

Een uitbreiding van de reportage is mogelijk. Te denken valt aan: Vertrek van de stoet vanuit huis, condoleance op een ander tijdstip buiten de uitvaart om, foto's van de woonsituatie van de overledene. Ook in tijden van ziekzijn kunnen er herinneringsfoto's worden gemaakt of levensportretten. Vraag gerust naar de mogelijkheden en maak uw wensen kenbaar.  Het tarief hiervoor is € 75 per uur.

Een extra fotoboek van 20 x 20 cm met linnen kaft kost € 45 (aanbevolen formaat)

Een extra fotoboek van 15 x 15 cm met linnen kaft kost € 29

Vraag naar mogelijkheden wanneer er een minimaal budget beschikbaar is, maar u wilt wel graag een reportage. Mijn idee is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een waardevol uitvaartboek aan te schaffen.

Diverse keren heb ik horen zeggen: "Een fotograaf? Ik heb helemaal niet vernomen dat die er was!"Tips om te kiezen voor een afscheidsfotograaf:

 • Deze fotograaf heeft ervaring en legt vast wat er toe doet zodat de samenvatting zo compleet mogelijk is. Het is gemakkelijker om de wensen vooraf te bespreken met een onafhankelijke partij. Niets is ons vreemd, vragen staat vrij.

  Deze fotograaf kan met verdriet en emotionele momenten omgaan, is niet ongevoelig maar de rol van fotograaf blijft gehandhaafd omdat er geen band is met de overledene.

  De liefdevolle momenten worden vastgelegd wat belangrijk is voor nabestaanden. Het kan steun en troost geven om de verbondenheid, in de vorm van foto´s, terug te zien.

  Het fotoboek is een volledig verslag met diversiteit in de beelden. Eenzijdige foto's komen voor in reportages die door familie of vrienden werden gemaakt (denk aan familieleden met een relatievoorkeur in de ogen van de fotograaf).

  Deze fotograaf heeft goede apparatuur en reservespullen. Het werkt geruisloos en er wordt geen flitslicht gebruikt. U bent verzekert van kwaliteitsfoto´s.

  U kunt tijdens de ceremonie laten aangeven dat er een fotograaf aanwezig is en dat u daarom graag wilt dat telefoons niet worden gebruikt. U voorkomt hiermee dat foto's ongewild op social media terecht komen.

  De reportage wordt met zorg voor u samengesteld, u hoeft het niet achteraf zelf allemaal te doen.  Tevens wordt het fotoboek gedrukt op kwaliteitspapier en persoonlijk afgeleverd. Fotoboeken kunnen altijd nabesteld worden. 

  Deze fotograaf neemt de tijd voor het nagesprek zonder dat u daar extra voor moet betalen. 

  Lid van de coöperatie Afscheidsmomenten, een landelijk netwerk van gekwalificeerde afscheidsfotografen.

Bel bij interesse of als er vragen zijn: 06 2525 1793. Alle dagen bereikbaar, maar het kan zijn dat ik de telefoon niet op kan nemen. Probeer dan in de avonduren opnieuw te bellen of stuur een whatsapp zodat ik u terug kan bellen.

Lid van de landelijke Coöperatie Afscheidsmomenten.   https://www.afscheidsmomenten.nl 


E-mailen
Bellen
LinkedIn