Uitvaartreportage


Het maken van een uitvaartreportage vergt inzicht. Wat ik wil vastleggen is een beeldverslag van momenten die er toe doen. Met de juiste afstand fotografeer ik verbondenheid en liefde om later op terug te kijken. Daarom zal ik altijd een uitvaartfotograaf aanbevelen t.o.v. een familielid. Bovendien gebruik ik kwaliteitsapparatuur zonder irritant geklik of vervelende flitsers. 

"Ik vind het fotoboek voor mij echt troostend!" (mw. H die haar partner verloor)

"Eerst wilden wij het niet, toch gedaan voor onze dementerende vader. Het boek herinnert hem aan het overlijden van zijn vrouw".

"Ik had nooit gedacht dat foto's zo belangrijk voor mij werden. Aan de hand van het fotoboek kon ik in gesprek met vrienden over het verlies`. 

En zo moet het ook. Alle mooie en bijzondere momenten die ik op de dag van de uitvaart zie leg ik vast om later op terug te kunnen kijken. Ook voor familieleden, kleine kinderen of vrienden, die niet aanwezig kunnen zijn op het afscheid, is het fijn om foto's te zien.  Denk daarbij ook aan mensen in zorginstellingen! Een fotoboek is gebruiksvriendelijker voor de langere duur en wordt in een gesprek er sneller even bij gepakt.De uitvaart wordt samengevat in een kant en klaar fotoboek met 35 tot 50 afbeeldingen op kwaliteit fotopapier. Het boek, met linnen kaft en in een handzaam formaat van 20 x 20 cm, lever ik persoonlijk bij u af.  

Per 1 jan. 2022 kost een uitvaartreportage incl. boek € 495

 • fotograferen op 2 locaties, denk daarbij aan de bijeenkomst en de begraafplaats of crematorium. (maximaal 3.5 uur)
 • Alle kosten inclusief.

Een uitbreiding van de reportage is mogelijk. Te denken valt aan: foto's thuis of een condoleance moment buiten de uitvaart om.  Het tarief is € 85 per uur.

Ook in tijden van ziekzijn kunnen er herinneringsfoto's worden gemaakt of levensportretten. Vraag naar de mogelijkheden. 

Een nabestelling van het foto boek kost €85 incl. verzending. 

Vraag naar mogelijkheden wanneer er een minimaal budget beschikbaar is, maar u wilt wel graag een reportage. Mijn idee is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een waardevol uitvaartboek aan te schaffen.


 "Een fotograaf? Ik heb helemaal niet vernomen dat die er was!"Tips om te kiezen voor een afscheidsfotograaf:

 • Deze fotograaf heeft ervaring en legt vast wat er toe doet zodat de samenvatting zo compleet mogelijk is. Het is gemakkelijker om de wensen vooraf te bespreken met een onafhankelijke partij. Niets is ons vreemd, vragen staat vrij.

  Deze fotograaf kan met verdriet en emotionele momenten omgaan, is niet ongevoelig maar de rol van fotograaf blijft gehandhaafd omdat er geen band is met de overledene.

  De liefdevolle momenten worden vastgelegd wat belangrijk is voor nabestaanden. Het kan steun en troost geven om de verbondenheid, in de vorm van foto´s, terug te zien.

  Het fotoboek is een volledig verslag met diversiteit in de beelden. Eenzijdige foto's komen voor in reportages die door familie of vrienden werden gemaakt (denk aan familieleden met een relatievoorkeur in de ogen van de fotograaf).

  Deze fotograaf heeft goede apparatuur en reservespullen. Het werkt geruisloos en er wordt geen flitslicht gebruikt. U bent verzekert van kwaliteitsfoto´s.

  U kunt tijdens de ceremonie laten aangeven dat er een fotograaf aanwezig is en dat u daarom graag wilt dat telefoons niet worden gebruikt. U voorkomt hiermee dat foto's ongewild op social media terecht komen.

  De reportage wordt met zorg voor u samengesteld, u hoeft het niet achteraf zelf allemaal te doen.  Tevens wordt het fotoboek gedrukt op kwaliteitspapier en persoonlijk afgeleverd. Fotoboeken kunnen altijd nabesteld worden. 

  Een uitvaartfotograaf neemt de tijd voor het nagesprek zonder dat u daar extra voor moet betalen. 

Bel bij interesse of als er vragen zijn: 06 2525 1793. Alle dagen bereikbaar, maar het kan zijn dat ik de telefoon niet op kan nemen. Probeer dan in de avonduren opnieuw te bellen of stuur een whatsapp zodat ik u terug kan bellen.E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn