Uitvaartreportage


Een overlijden van een familielid, je partner, je kind of van wie ook waarmee je een band hebt opgebouwd tijdens het leven laat vaak diepe sporen na. Een verlies lijden doet pijn, het leven verandert en soms lijkt het alsof het rouwen nooit overgaat. 

Voor veel mensen kan het van waarde zijn om een reportage te laten maken van een uitvaart. Een fotoboekje is een fijn middel om in gesprek te komen over die bijzondere dag. Het kan troostend zijn en herinneringen geven omdat er door de emoties heen veel aan je voorbij kan gaan. Ook kan het voor familieleden of vrienden, die niet aanwezig kunnen zijn op het afscheid, helpend zijn om foto's te ontvangen. Denk daarbij ook aan mensen in zorginstellingen!

Gemiddeld ontvangt u ongeveer 80 foto's, vanuit 2 uitvaartlocaties, op een stick. De uitvaart worden samengevat in een handzaam boekje met ongeveer 20 afbeeldingen op kwaliteit fotopapier. De totale kosten hiervoor zijn € 385,00  excl. btw. Het boekje en de foto's lever ik persoonlijk bij u af. 


Een uitbreiding van de reportage kan altijd besproken worden. Te denken valt aan: condoleance momenten, het sluiten van de kist, het uitdragen vanuit de woonsituatie, opbaring etc.

Diverse keren heb ik horen zeggen: "Een fotograaf? Ik heb helemaal niet vernomen dat die er was!"

Tips om te kiezen voor een afscheidsfotograaf:

 • Deze fotograaf heeft ervaring en legt vast wat er toe doet zodat de samenvatting zo compleet mogelijk is. Het is gemakkelijker om de wensen vooraf te bespreken met een onafhankelijke partij. Niets is ons vreemd, vragen staat vrij.

  Deze fotograaf kan met verdriet en emotionele momenten omgaan, is niet ongevoelig maar de rol van fotograaf blijft gehandhaafd. Er hoeft immers geen persoonlijk afscheid genomen te worden van de overledene.

  De liefdevolle momenten worden vastgelegd wat belangrijk is voor nabestaanden. Het kan steun en troost geven.

  Deze fotograaf heeft goede apparatuur en reservespullen. Het werkt geruisloos en zonder irritante clicks. 

  De reportage wordt persoonlijk afgeleverd en het fotoboekje gedrukt op kwaliteitspapier. Foto's kunnen ook los afgedrukt geleverd worden of nabesteld worden. Deze fotograaf helpt u op weg in het maken van de keuze hierin. U hoeft het niet allemaal zelf te doen. 

  Deze fotograaf neemt de tijd voor het nagesprek zonder dat u daar extra voor moet betalen. 


Bel bij interesse of als er vragen zijn: 06 2525 1793. Op woensdag ben ik helaas niet beschikbaar. Alle overige dagen ben ik hiervoor bereikbaar!